Imoon Finland

Erikoisvalonsävyt

Imoon luo ainutlaatuisia tuotteita, joilla on useita käyttövaihtoehtoja. Kokonaisuuteen kuuluu muotomaailman lisäksi erilaiset valon aukaisukulmat, valaisimen tehot sekä erilaisia valon värilämpötiloja, mitkä varmistavat erinomaisen toiminnallisuuden, suorituskyvyn ja estetiikan kestävällä tavalla.
Uusimman sukupolven LEDien, niin perinteisten kuin erikoisversioiden, avulla voidaan toteuttaa valaistus tuotetyypin mukaisesti.

Valonsävyn valitseminen ei monesti ole yksinkertaista ja tähän kannattaa käyttää aikaa. Meidän näkemys on, että valo tulee aina nähdä ennen päätöksentekoa, jotta voidaan varmistaa sen soveltuvuus kohteeseen, niin materiaalien kuin myös tunnelman saavuttamisen johdosta. 
Oikealla sävyllä viimeistellään tila ja saadaan näyttämään esille kaikki halutut yksityiskohdat.

Alla olemme tuoneet esille meidän eri käyttämiä valonsävyjä jaoteltuna 3 ryhmään: Perusvalonsävyt, Erikoisvalonsävyt ja Ruokavalonsävyt sekä näiden esittelyt.
Kysy mahdollisuuksista nähdä eri valonsävyistä kohteeseesi.

Perusvalonsävyt

💡2700 K
💡3000 K
💡3500 K
💡4000 K
💡5000 K

Erikoisvalonsävyt

💡3000 K HD
💡4000 K HD
💡Spark Neutral
💡Spark Cold
💡Full Colour
💡Fashion

Ruokavalonsävyt

💡Full Colour
💡Extra Warm HD
💡Extra Warm Plus
💡Meat Red
💡Meat Plus
💡Meat/Fish HD

Perusvalonsävyt

Yleisimmät led-valaistuksessa käytetyt valon värilämpötilat ovat 2700 K (hehkulampun sävy, lämmin valkoinen), 3000 K (halogeenin sävy, lämmin  valkoinen), 4000 K (neutraali valkoinen) ja 5000 K (nk. päivänvalolamput, kylmä valkoinen).
Valon värilämpötilan valintaan vaikuttaa se, mikä on valon käyttötarkoitus sekä millaiseen tilaan tätä käytetään. 
Monesti työpaikoilla suositaan kylmempiä lämpötiloja, koska nämä tehostavat vireystilaa ja tehokkuutta. Kotioloissa taas suositaan lämpöisempiä sävyjä, koska ne luo kodikkuutta ja auttaa rentoutumaan. 

Imoon erikoisvalonsävyt

Mitä ovat erikoisvalonsävyt?

Erikoissävyt ovat valon spektrin räätälöity kokonaisuus. Valon spektri tarkoittaa valon aallonpituusalueen silmin nähtävissä olevaa värijakaumaa. Räätälöidyssä spektrikäyrässä on voitu korostaa tiettyjä aaltoja enemmän, jotta saadaan tietyille tuoteryhmille soveltuva näkyvä valo. Erikois LEDissä voidaan korostaa esimerkiksi lämpimiä värejä ja samalla tuoda kirkkautta esiin valkoisuudesta. Mutta vastapainona voidaan myös toteuttaa kokonaisuus, jossa korostetaan enemmän kylmiä värejä.

Erikois ledeissä on perusvalonsävyjä käytetty pohjana, mutta räätälöity valon perinteistä spektri käyrää. Näissä lisäksi valikoitu pohjaksi korkealla värintoistoindeksillä oleva LED valonlähde. Erikoisvalonsävyt on lähtökohtaisesti luotu erilaisten tuotteiden ja materiaalien korostamiseen positiivisella tavalla. 

Minkälaisissa kohteissa nämä soveltuvat?

Usein erikoisvaloa käytetään kohteissa, joissa on tärkeää tuotteiden tai materiaalien oikeiden ominaisuuksien esille tuominen. Tekstiilimyymälä on esimerkki (vaatteet, kodin sisustus, jne.), jossa on tärkeää tuoda esille tekstiileiden oikeat värit ja luonnollisuus. Lisäksi näissä on tärkeää kaupallisesti, että erilaiset tekstuurit näkyvät positiivisesti. 
Toisena esimerkkinä on myymälät tai tilat, joissa laatat, lattiamateriaalit tai maalit halutaan tuoda näyttävästi esille. Väärällä valonsävy valinnalla voi tilan materiaalit menettää halutun näyttävyyden. Monesti laatoissa ja lattiamateriaaleissa on erilaisia efektejä tai muotoja, joita saadaan erikoissävyillä korostettua.

Käytännössä erikoisvalonsävyt käyvät kohteeseen kuin kohteeseen. Tärkeää on kuitenkin tietää tilan käyttötarkoitus, jotta voidaan valita ja esittää juuri kyseiseen tilaan soveltuva valonsävy.

Mitä ovat ruokavalonsävyt?

Ruokavalonsävyille ei ole selkeää valon värilämpötila arvoa. Nämä ovat räätälöityjä sävyjä korostamaan ruokien / elintarvikkeiden oikeita värejä ja samalla tekemään kaupallisen ja tunnelmallisen myymälän. Valolla ei saa muuttaa tuotteen väriä, vaan pyrittävä tuomaan sen oikeita värejä esille.

Imoonilla on valonsävyjä erikseen liha- ja kalatuotteille, Hedelmä- ja vihannestuotteille sekä leipomotuotteille.

Ruokasävyt ovat Imoonilla korkealla värintoistoindeksillä, jolla varmistetaan ettei tuotteiden värit vääristy. Valon spektrin muutoksella sekä korkean värintoistoindeksin avulla saadaan korostettua tuotteiden tuoreutta ja herkullisuutta.