Imoon Finland

Sovituskopin valaistusopas

Etsitkö täydellistä valaistusratkaisua sovituskoppiisi? Tältä sivulta löydät oppaan miten sovituskopin valaistuksesta saadaan optimaalinen sekä asiakaskokemuksen että myynnin näkökulmasta. 

Sovituskoppiesi valaistus on avainasemassa asiakkaiden tyytyväisyyden ja ostopäätösten kannalta. Laadukkaan valaistuksen avulla luot imartelevan ympäristön, jossa vaatteiden värit näyttävät todellisilta ja yksityiskohdat erottuvat selkeästi.

Viuhuuko sovituskopin verho usein, mutta kauppa ei kuitenkaan käy?

Tutkimukset osoittavat, että sovituskoppien valaistuksella on merkittävä vaikutus asiakkaiden ostopäätöksiin. 

Sovituskoppien valaistuksessa on useita tärkeitä tekijöitä otettavana huomioon. Valaistuksen tulee olla luonnollista valoa jäljittelevää, tarpeeksi kirkasta ja säädettävissä ympäristöön sopivaksi. Lisäksi valon suunta, värintoisto sekä valon spektri vaikuttavat merkittävästi asiakaskokemukseen.

Laadukas ja imarteleva valaistus luo positiivisen ensivaikutelman ja auttaa asiakkaita näkemään vaatteiden värit sekä yksityiskohdat selkeästi.

Sovituskopin valaistuksen tulisi imarrella eikä itkettää

Sovituskoppien valaistuksessa on tärkeää myös se, miltä ihminen itse näyttää ja vääränlainen valo voi saada ihmisen kokemaan olonsa epämiellyttäväksi. Pahimillaan ihminen poistuu sovituskopista jo ennen vaatteen sovittamista. 

Hyvä valaistus lisää asiakkaiden luottamusta tuotteisiin ja saa heidät tuntemaan olonsa mukavaksi ja itsevarmaksi, mikä puolestaan lisää todennäköisyyttä onnistuneelle ostokselle.

Kaiken kaikkiaan sovituskoppien valaistus on tärkeä tekijä kaupanalan menestyksessä ja voi vaikuttaa merkittävästi asiakkaiden ostopäätöksiin, asiakaskokemukseen sekä brändimielikuvaan.

"Se miten omakuva peilissä paremman valon avulla muuttuu Yök-reaktiosta Wau-reaktioon ei unohdu."

Miten toteuttaa hyvä valaistus sovituskoppiin?

 • Matala UGR – jotta valot eivät häikäise.  
 • Valon värintoisto on tärkeää, koska luonnonvaloa ei yleensä ole saatavilla. Huonolaatuinen valo saattaa saada vaatteen näyttämään täysin eriväriseltä kuin ne ovat. Erikoisvalonsävyillä päästään optimaaliseen lopputulokseen. 
 • Usein suositaan lämpimämpää valoa, koska iho näyttää paremmalta kuin kylmällä valolla. 
 • Vältetään valoa, joka voisi korostaa kasvojen ja kehon mahdollisia epäkohtia. 
 • Valon suuntaus ja määrä ovat tärkeässä roolissa. 
Erilaisia tapoja toteuttaa sovituskoppien valaistus optimaalisesti Imoon Finland
Erilaisia tapoja toteuttaa sovituskoppien valaistus Imoon Finland

Perinteinen sovituskopin valaistus

Perinteisesti sovituskoppien valaistus on toteutettu kohdevaloilla ylhäältä päin. Kohdevaloilla voidaan toteuttaa sovituskopin valaistus, mutta usein kopin koko on niin pieni, että valo tulee suoraan sovituskopissa olevan henkilön yläpuolelta ja tällöin sekä vaate että henkilö jäävät varjoon. Isomassa sovituskopissa ylhäältä päin tuleva valaistus on toimivampi ratkaisu, erityisesti kun käytetään useampaa valaisinta ja leveitä heijastimia. 

Tällä tavalla valaistuun sovituskoppiin sopivia valaisimia ovat esimerkiksi Imoon Krios ja Ilios.

Sovituskopin valaiseminen pystyvalaisimilla

Sovituskoppiin saadaan paremmin sekä vaatetta että kasvoja korosta valaistus kun valo tulee edestä päin. Tällöin valaistuksessa on erityisen tärkeää se, että se ei ole liian kirkas, jotta se ei häikäise sovituskopissa olevaa henkilöä. Näitä valaisimia asennetaan usein kaksi tai jopa neljä. 

Tällä tavalla valaistuun sovituskoppiin sopiva valaisin on esimerkiksi Imoon Blaster

Moderni sovituskopin valaistus

Imoon on tuonut markkinoille valaistusinnovaation, jonka avulla saadaan sovituskopissa loistava valaistus yhdellä valaisimella. Valaisin antaa lämpimän pehmeän yleisvalon lisäksi kirkkaan valon sovitettavalle vaatteelle ilman että se häikäisee sovituskopissa olevaa henkilöä.

Valonsävynä on käytetty erikoisvalonsävyä nimeltä Fashion, jonka spektri vastaa keskipäivän auringonpaistetta ulkona. Se saa ihmisen näyttämään hyvältä ja vaatteen näyttämään oikean väriseltä, korostaen sekä vaatteen että käyttäjän ominaisuuksia optimaalisesti. 

Imoon Look-valaisimesta voit lukea lisää tästä: Look

Kohdevalolla valaistun sovituskopin valaistuksen päivittäminen

Monesti sovituskopissa on jo perinteinen valaistus toteutettuna ylhäältä päin tulevalla kohdevalolla. Tälläinen toteutus on helppo päivittää paremmaksi lisäämällä Look-valaisin nykyisten valojen lisäksi. Tällöin ei ole pakko toteuttaa suurta remonttia vaan hyvin yksinkertaisella toimella saadaan vietyä sovituskopin valaistus täysin uudelle tasolle. Samalla saadaan hyödynnettyä Fashion-erikoisvalonsävy, joka lisää sovituskopissa tehtävien positiivisten ostopäätösten määrää.   

Pystyvalolla valaistun sovituskopin valaistuksen päivittäminen

Jos sovituskopin valaistus on toteutettu pystyvalolla, niin myös tälläinen toteutus on helppo päivittää paremmaksi lisäämällä Look-valaisin nykyisten valojen lisäksi. Tällä yksinkertaisella toimella saadaan vietyä sovituskopin valaistus täysin uudelle tasolle ja saadaan hyödynnettyä Fashion-erikoisvalonsävy, joka lisää sovituskopissa tehtävien positiivisten ostopäätösten määrää.   

Laitetaanko sovituskoppien valaistus kuntoon yhdessä?

Haluatko varmistaa, että asiakkaasi näkevät vaatteiden värit oikein ja tuntevat olonsa mukavaksi sovituskopissasi? Valitse energiatehokas ja säädettävä LED-valaistus, joka tarjoaa tasaisen valaistuksen koko tilaan. Luo erikoisvalonsävyillä ja hyvällä valaistussuunnittelulla tunnelmallinen ympäristö, joka houkuttelee asiakkaita kokeilemaan vaatteita ja tekemään onnistuneita ostoksia.

Sovituskoppien valaistus on investointi asiakaskokemukseen ja myyntiin. Ota yhteyttä Imoon Finland Oy:hyn ja luodaan yhdessä täydellinen valaistusratkaisu juuri sinun tarpeisiisi.

Sovituskopin valaisin Look asennettuna sovituskoppiin Imoon Finlandin toimesta

Imoon Look -sovituskoppivalaisin on innovatiivinen ratkaisu sovituskoppien parempaan valaistukseen ja parempaan ostokokemukseen.

Look-valaisin on tehty luomaan täydellinen sovituskopin valaistus. Siinä on yhteensä kolme valonlähdettä, joiden kaikkien kirkkautta voidaan säätää käyttökohteen mukaan optimaaliseksi. 

Reunoilla olevilla kahdella valolla saadaan sovituskoppiin laadukas ja miellyttävä yleisvalo. Keskellä oleva kirkkaampi valo kohdistetaan innovatiivisen peilijärjestelmän avulla valaisemaan henkilö suoraan edestäpäin ilman häikäisevää valoa kasvoille. 

Fashion erikoisvalonsävy tuottaa paremman asiakaskokemuksen sovituskopissa

Look-sovituskoppivalaisimessa hyödynnetään Fashion-erikoisvalonsävyä, jossa valon spektri vastaa keskipäivän aurinkoa ulkona. Tällöin vaatteiden värit näyttävät samalta miltä ne näyttävät ulkona ja myös vaatteita sovittava ihminen näyttää paremmalta kuin miltä hän näyttäisi perinteisen LED-valaistuksen alla. 

Kun sekä vaatteet että niitä sovittavat ihmiset saadaan näyttämään hyvältä, niin ostokokemus on parempi ja myös positiivisten ostopäätösten määrä kasvaa.

Perinteisen led-valaisimen valon spektri ei toista kaikkia värejä optimaalisesti

Perinteinen LED-valaistus ei tuo vaatteiden värejä esiin optimaalisesti, koska valon spektri ei ole samanlainen kuin ulkona. 

Fashion erikoisvalonsävy jossa valon spektri toistaa värit optimaalisesti

Fashion-erikoisvalonsävy on parempi ratkaisu vaatteiden valaisemiseen, koska se toistaa värit samalla tavalla kuin keskipäivän aurinko ulkona. 

Imoon Look-valaisimen tekniset tiedot

 • Look-valaisimen käyttöikä on vähintään 50 000 tuntia. 
 • Valaisimen sähkönkulutus on enintään 55 wattia.
 • Valaisimen mitat: 707 mm x 89 mm x 112 mm
 • Valaisimessa on kallistuksen säätövaraa +-15° 
 • Valaisimen erikoisvalonsävynä on Imoon Fashion ja CRI 95
 • Valaisimessa vakiona On/Off-toiminto, mutta siihen on saatavilla lisävarusteena Dali-, Casambi- tai MasterConnect -valonohjausjärjestelmä. 
 • Look-valaisin on saatavilla mustana ja valkoisena. Tilauksesta myös RAL-värikartan värit mahdollisia. 
 • Valaisin asennetaan sovituskopin peilin yläpuolelle ja optimaalinen asennuskorkeus on 190-210 senttimetrin korkeudella. 
Lataa Look-valaisimen tekniset tiedot PDF-tiedostona tästä

 

Haluatko nähdä miltä Imoon Look-valaisin näyttäisi teidän sovituskopissanne?

Ota yhteyttä ja sovitaan tapaaminen, jossa voitte itse nähdä miltä Look-valaisin ja Fashion-valonsävy näyttäisi teidän myymälässänne. 

Sovituskoppien optimaalinen valaistus on tuottava investointi asiakaskokemukseen ja parempaan myyntiin.

Me Imoon Finlandilla autamme mielellämme teitä luomaan optimaalisen valaistuksen teidän tarpeisiinne niin sovituskoppeihin kuin muuhunkin myymälään. 

Voit katsoa toteuttamiamme kohteita tästä: https://imoon.fi/projektit/